Ons eco-plan

Waarom we het doen

Duurzaamheid & betaalbaarheid

In vergelijking met een traditioneel bouwproces, kan bouwen met SAM tot 5.5 ton CO2 uitstoot besparen alleen al op de installatie. Dat is gelijk aan de uitstoot van een auto die de hele wereld rond zou rijden. Dit in combinatie met het gemak van de demontage en het efficiënt materiaalgebruik zorgt ervoor dat de impact op het milieu drastisch vermindert.

Duurzame bouwpartner

Sinds 2020 zijn we met Bao Living partner bij Vibe en Circubuild. Vibe is is een kwaliteitslabel, en kenniscentrum, voor milieuvriendelijk en gezond bouwen en wonen binnen Vlaanderen. Circubuild is de toonaangevende communicatiepartner over Circulair bouwen in Vlaanderen.

Lees meer over deze partnerships op onze VIBE en Circubuild pagina's.

Bao Living, Antwerp - Belgium, Eco PlanBao Living, Antwerp - Belgium, Eco Plan

Plant je mee?

Bij Bao Living hebben we besloten de wereld meer zuurstof en groen te geven. Om de (toch al drastisch verminderde) CO2-uitstoot van de productie en installatie van onze SAM's te compenseren, planten we samen met onze partner Vanhout.pro nieuwe bomen. Beter nog, we gaan deze verdubbelen. Dit maakt van SAM een CO2-negatief product!"

Deze bomen planten we sinds 2020 samen met onze partner GoForest. Benieuwd naar welke projecten we reeds gesteund hebben? Check dan zeker het Bao Living impact dashboard op hun site!

Benieuwd naar je bijdrage?

Met deze “ECOlator” tool kan je berekenen wat voor positieve klimaat bijdrage je kan realiseren door te bouwen met SAM.

Selecteer simpelweg het aantal SAM’s die je nodig zou hebben, de grootte van de appartementen en het type van model en sta versteld van de positieve impact die je gaat kunnen maken!

Wil je meer weten?

In de onderstaande blogposts kom je te weten hoe we de impact van onze SAM CO2 negatief maken.

Towards Carbon Neutrality and Beyond
The Environmental Impact Clash

Bao Living, Antwerp - Belgium, Eco Plan