FAQ

Randvoorwaarden terugname schrijnwerk

De gegarandeerde terugnameprijs geldt voor materialen die correct worden geretourneerd. De klant is verantwoordelijk voor de reining van de materialen voorafgaand de levering aan onze opslagfaciliteit.

Restwaarde:

Bij terugname na eerste gebruik verzekeren we een restwaarde van minimum 10% van de aankoopprijs.

Voorwaarden:

• De materialen dienen vrij te zijn van resten van bevestigingsmiddelen of dergelijke.
• De materialen dienen gereinigd te zijn en in zuivere staat.
• De materialen dienen onbeschadigd te zijn. Mankementen worden bij aflevering bij Bao Living bekeken en de restwaarde op basis hiervan aangepast indien nodig.
• Verpakkingsmaterialen mogen worden gebruikt voor transport, maar de verwijdering en terugname hiervan liggen binnen de verantwoordelijkheden van de klant.

Randvoorwaarden terugname materialen circulaire badkamer

De terugnameprijs die wij garanderen is van toepassing voor materialen die op de correcte wijze terug worden geleverd. De klant is verantwoordelijk voor de reiniging van de terugkoop materialen, voorafgaande aan de levering aan de Bao Living opslag vestiging.

Restwaarde items:

• staal - geen contact - TECE: 50% van de contractprijs
• staal - wel contact - douchebak: 25% van de contractprijs
• messing - kraanwerk: 50% van de contractprijs
• KS - blootgesteld - wanden, douchescherm, leidingwerk: 20% van de contractprijs
• KS - niet blootgesteld - potenstel: 20% van de contractprijs
• porselein - toestellen sanitair porselein: 25% van de contractprijs
• spaanplaat - meubilair: 10% van de contractprijs

Voorwaarden:

• De materialen dienen vrij te zijn van resten van bevestigingsmiddelen of dergelijke.
• De materialen dienen gereinigd te zijn en in zuivere staat.
• De materialen dienen onbeschadigd te zijn. Mankementen worden bij aflevering bij Bao Living bekeken en de restwaarde op basis hiervan aangepast indien nodig.
• Verpakkingsmaterialen mogen worden gebruikt voor transport, maar de verwijdering en terugname hiervan liggen binnen de verantwoordelijkheden van de klant.

Voor welk soort woningen is SAM geschikt?

Hoe groter het gebouw en hoe meer units van eenzelfde type terugkomen, hoe sneller we deze kunnen produceren en installeren met snellere opleveringen, lagere productiekosten en minder opvolging als gevolg.

SAM is ons antwoord op de urbanisering en de uitdaging om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de kleiner wordende leefoppervlakte zonder in te boeten aan levenskwaliteit. Integendeel, we voegen er aan toe.

SAM is de oplossing voor elk soort appartement, renovatie of nieuwbouw, houtbouw of steenbouw, maar is op zijn best in kleinere woonoppervlaktes: stedelijke appartementen,  zorgwoningen, studentenappartementen, kantoorruimtes die omgevormd worden naar residentiële projecten, etc... Hierbij kan SAM tot 24% meer leefbare oppervlakte creëren!

Ook kantoren en modulaire woningen kunnen gebruik maken van de vele voordelen die SAM biedt!

Hoeveel kost SAM?

De kostprijs van SAM hangt af van verschillende zaken: grootte van de SAM, oplage van de bestelling, gekozen toestellen, graad of niveau van afwerken, enz…

De SAM prijs is competitief in vergelijking met de traditionele manier van werken. Indien je de verschillende voordelen mee in rekening brengt is SAM echter drastisch voordeliger dan de traditionele manier van werken. (snelheid in uitvoering, graad van afwerking, plaatsbesparing, etc...). Meer hierover kan je terugvinden op de prijs pagina van onze website.

Waarom is SAM ecologischer en duurzamer?

- Door alle nutsvoorzieningen op één centrale plek te concentreren, hebben de SAM-modules minder materialen nodig, minder leidingen, en minder bekabling.

- Al het hout dat voor de modules wordt gebruikt is bovendien FSC-gecertificeerd, dat wil zeggen dat het gerecycleerd is of afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Voor elke boom dat er wordt gekapt planten we er 2 in de plaats terug in samenwerking met GoForest. Hierover kan je ook meer lezen op onze Eco-plan pagina.

- Door de modules in één atelier te produceren, kunnen alle materialen maximaal opnieuw gerecycleerd worden en is er amper verspilling.

- De invasieve en verspillende manier waarop leidingen vandaag geïnstalleerd worden – door het slijpen in de structuur van een gebouw – is verleden tijd met de implementatie van SAM. Hierdoor worden er honderden kilo's aan afval bespaard per woning.

- Op het einde van de levenscyclus van de geïnstalleerde technieken kunnen deze gemakkelijk gerecupereerd, hergebruikt, vervangen of gerecycleerd worden.

Hoelang duurt het voor een SAM-unit gemaakt kan worden? En hoe lang duurt de installatie?

Eens we het finale ontwerp ontvangen hebben, dit kan aangeleverd worden door zowel de bouwheren en/of architect of in regie samen met/door het design team van Bao Living, duurt de productie gemiddeld 13 weken. Hoe vroeger we betrokken worden in het bouwproces, hoe beter, meer hierover kan je lezen op deze pagina.

De installatie per unit duurt gemiddeld maar tussen de 3 tot 5 dagen! Veel sneller en constanter dan bij de traditionele manier van werken, we zijn dan ook niet afhankelijk van weer en andere omstandigheden voor de installatie. 

Hoe flexibel is SAM? Moeten bouwheren de plannen van hun bouwproject wijzigen om SAM te kunnen gebruiken?

SAM heeft geen vast ontwerp. Het is een samenstelbaar systeem met maar liefst 35 flexibele kastmodules waarbij de nutsvoorzieningen (keuken, badkamer, verwarming, ventilatie, water, elektriciteit en meubilair) allemaal geïntegreerd zijn.

Dankzij de verschillende modules kan SAM heel gemakkelijk aangepast worden voor een ideale indeling van bestaande projecten. Het is uiteraard wel beter om SAM zo vroeg mogelijk te betrekken binnen het ontwerp van het project. Hoe vroeger we betrokken worden hoe beter we de verschillende SAM-voordelen tot hun recht kunnen laten komen.

Welke afwerkingen zijn er mogelijk voor de kastmodules?

Net als bij al het op maat gemaakt schrijnwerk zijn de mogelijkheden eindeloos en zal dit grotendeels afhangen van de in te vullen ruimte en jouw budget. 

De basis-SAM is een compleet uitgeruste installatie met alle nodige voorzieningen maar, uiteraard, indien budget minder een rol speelt kan je ook kiezen voor exclusievere materialen en combinaties. Meer hierover in onze SAM catalogus.

Hoe kwalitatief is SAM? Is SAM vergelijkbaar met meer klassieke bouwmethodes?

SAM bestaat grotendeels uit op maat gemaakt schrijnwerk, geproduceerd in een gecontroleerde omgeving. Dit betekent dat we de modules, inclusief nutsvoorzieningen, in de best mogelijke omstandigheden kunnen produceren zonder aan kwaliteit in te boeten.

Op traditionele bouwwerven gebeurt de installatie in veel minder perfecte omstandigheden. Bouwheren houden in de klassieke bouw rekening met een foutenmarge van maar liefst 10% procent. Door gebruik van SAM wordt dat percentage drastisch gereduceerd.

Is er nog ruimte voor creativiteit in het constructie/design process?

Er is nog heel wat ruimte voor creativiteit met SAM. SAM heeft immers geen vast ontwerp. Het is een samenstelbaar systeem met maar liefst 35 flexibele kastmodules waarbij de nutsvoorzieningen (keuken, badkamer, verwarming, ventilatie, water, elektriciteit, en meubilair) bovendien allemaal geïntegreerd zijn.

Architecten kunnen zelf aan de slag met de Slimme Aanpasbare Modules (SAM) in SketchUp, en eindeloos configureren en ontwerpen tot ze de voor hen beste indeling gevonden hebben.

Voor de afwerking hebben we ook een uitgebreide SAM catalogus uitgewerkt met honderden verschillende opties. Hierover kan je meer lezen op deze pagina.

Wat doe je met lampen aan het plafond, en met de draden? Of met stopcontacten in de hoek van de kamer? Je kan toch niet alle contactpunten aan de module bevestigen?

Dit hangt af van het type SAM en de woning waarin deze gaat komen te staan. Voor de echt kleinere woonoppervlaktes bvb stadsappartementen en studentenkamers, kunnen we alle verlichting laten vertrekken aan de module zelf én alle stopcontacten erin verwerken. Voor grotere woonoppervlaktes zullen we ook elders in de ruimte stopcontacten moeten voorzien. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit op een zo min mogelijke invasieve manier te realiseren. Schakelaars installeren we bijvoorbeeld altijd zoveel mogelijk draadloos.

Prefab voor kleine ruimtes, dat bestaat toch al langer?

De SAM-modules hebben geen vast ontwerp, dat maakt ze uniek. SAM is een samenstelbaar systeem met maar liefst 35 flexibele kastmodules waarbij de nutsvoorzieningen (keuken, badkamer, verwarming, ventilatie, water, elektriciteit, en meubilair) bovendien allemaal geïntegreerd zijn. SAM laat dus toe om een volledige ontkoppeling te maken tussen de structuur van een gebouw en de nutsvoorzieningen, wat heel voordelig is voor de herindeling van een gebouw en de recyclage op het einde van de levenstermijn.

Architecten kunnen met de Slimme Aanpasbare Modules (SAM) een enorm palet aan woningen en ruimtes ontwerpen: studentenkamers, studio's, 1-slaapkamer en 2-slaapkamer appartementen tot hele modulaire woningen en kantoren. Bao Living biedt bouwheren en architecten dus eindelijk de kans om op grote schaal prefab technieken te implementeren in hun bouwprojecten, op een flexibele, kwalitatieve en ecologische manier.