Aflevering #5: Serge de Gheldere

August 6, 2021

Serge is een "klimaatambassadeur" van Al Gore, initiatiefnemer van de klimaatzaak tegen België (die hij en zijn collega's recent hebben gewonnen) en oprichter & CEO bij Futureproofed. De missie van Futureproofed is om bedrijven en steden te helpen om 'futureproof' te worden en om zo hun CO2-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd kosten te besparen, innovatie te stimuleren en aantrekkelijker te worden.

Twee takken van Futureproofed werken aan dit doel: FutureproofedCities is een softwareplatform dat meer dan 145 gemeenten met elkaar verbindt en hen helpt bij de uitvoering van hun klimaatplan. CarbonCap is een vergelijkbare dienst maar dan gericht op bedrijven, die in september 2021 van start gaat. Carboncap stelt bedrijven in staat hun koolstofuitstoot sneller en gemakkelijker te meten, te beheren en te verminderen binnen hun organisatie.


Voor meer info over Serge's activiteiten, zie

Wat beangstigend is, is het feit dat de klimaateffecten die we nu overal ter wereld zien, in feite het resultaat zijn van CO2 die tot 1980 is geaccumuleerd. Er zit een vertraging van 30 tot 40 jaar tussen het uitstoten van een ton CO2 en het zien van de volledige effecten.

Show notes

Bekijk alle afleveringen
Deel deze podcast op