Aflevering #24: Minne Warmenbol

July 3, 2023

In aflevering 24 van de Bao Podcast verwelkomen we Minne Warmenbol. Minne is master in Architectuur en heeft 3 jaar geleden BUURMAN Antwerpen mee opgericht.

BUURMAN Antwerpen is een circulaire bouwmarkt waar hergebruikte bouwmaterialen uit de regio worden ingezameld, verwerkt en aangeboden. Zo bieden ze een logisch en lokaal alternatief voor het verbranden of laagwaardig recycleren van goede materialen. De materialen zijn afkomstig van allerlei verschillende partijen - van musea tot sloopbedrijven - die ze niet binnen hun organisatie kunnen herbestemmen. Een samenwerking met Buurman lost voor hen een afvalprobleem en een duurzaamheidsprobleem tegelijk op. Naast gebruikt materiaal hergebruiken zij ook gerooide stadsbomen. Deze boomstammen worden verwerkt tot bruikbare houten planken, in plaats van op de reguliere, laagwaardige manier te worden versnipperd.

Het geeft echt voldoening om te weten dat alle materialen die bij ons binnenkomen afval zouden zijn geweest of verbrand zouden worden. Dat is voor mij het mooiste aan Buurman.

Show notes

Bekijk alle afleveringen
Deel deze podcast op