Aflevering #19: Sarah Parent

February 1, 2023

Sarah is oprichter en CEO van Go Forest. Dit is een jong bedrijf (opgericht in 2020) dat over de hele wereld bomen plant voor bedrijven en particulieren die willen werken aan een groener milieu. Go Forest wil de natuur herstellen door de juiste soort bomen te planten in omgevingen waar ze positieve effecten hebben op de biodiversiteit, koolstofopslag, werkgelegenheid, levensonderhoud en lokale economie.

Met meer dan 200 bedrijven die klant zijn geworden in slechts 2 jaar tijd, hebben ze een enorm snelle groei doorgemaakt. Daarom leek het me interessant om Sarah uit te nodigen om samen de afgelopen 2 jaar te bespreken en ook vooruit te kijken naar de toekomst. Voor meer info over Go Forest kunt u terecht op

Voor het planten van de bomen kijken we naar regio's waar veel ontbossing plaatsvindt dat een zeer slechte impact heeft op de lokale gemeenschappen, zoals bijvoorbeeld Afrika. Daar zijn de mensen echt afhankelijk van de natuur om te overleven. Dat is waar mijn persoonlijke passie ligt: mensen helpen met een systeem, wat in dit geval het planten van bomen is. Maar ook in landen als België is het essentieel om bomen te blijven planten: we moeten de zieke bomen verwijderen en vervangen door meer 'veerkrachtige' bomen, die bijvoorbeeld al beter aangepast zijn aan de warmere weersomstandigheden.

Show notes

Bekijk alle afleveringen
Deel deze podcast op