SAM [#001]

Circulair bouwen met Bast architecten

Opdrachtgever:
BAST architecten
Timing:
Q4 2018
Onze eerste commerciële realisatie.

Onze eerste commerciële realisatie. Een vrijstaande woning van 120 vierkante meter aan de rand van de stad Gent. Het project had een zeer ver doorgedreven modulaire en geprefabriceerde aanpak. Hierdoor is deze volledige woning gerealiseerd in minder dan 10 werkdagen. Ze bestaat uit prefab-units van Stido, modulaire binnenwanden van JuuNoo en natuurlijk ons eigen SAM-systeem.

Ecologisch en circulair bouwen met Bast.

We ontwierpen deze SAM in opdracht van Bast, een architectenbureau met een voortrekkersrol op het gebied van ecologisch en circulair bouwen. Met dit ambitieuze project wilden onze opdrachtgevers de proef op de som nemen om te bekijken hoever we in België staan op het gebied van toegepaste modulariteit in de residentiële bouwsector. Een alleenstaande woning van 120m² ligt buiten onze normale doelgroep van residentiële projecten, maar zo'n aanbod konden we niet afslaan. Met een totale doorlooptijd van 10 werkdagen werd dit project dan ook een echte statement van de efficiëntie die te behalen is dankzij modulaire en geprefabriceerde technieken en ruwbouw.

Wil je meer te weten komen over deze woning? Bekijk het filmpje 'Een forever home' van tvplus via volgende link: klik hier.

Dit project werd genomineerd voor de Belgain Building Award 2021. Klik hier voor meer informatie

# Bomen geplant:
6
CO2 uitstoot bespaard:
4.8T
No items found.
Deel dit project op