SAM [#037-042]

Nieuwbouw art-deco CLT appartementen in Mol

Opdrachtgever:
Netebeemden
Timing:
Q4 2022
In het hartje van de Kempen zullen we in een gloednieuw CLT-gebouw 6 SAM's plaatsen.

Weldra begint de bouw van ons tiende project. Een mijlpaal waar we erg trots op zijn!


Voormalig winkelpand maakt plaats voor nieuwe art-deco appartementen

In Mol centrum beginnen weldra de werken van een nieuw residentieel en commercieel gebouw dat volledig in CLT zal opgebouwd worden. Cross-laminated timber (CLT) is een houten bouwgrondstof uit lagen massief gezaagd timmerhout. Hierdoor is dit dus een duurzaam alternatief voor het gebruik van beton. CLT produceert minder broeikasgassen, vereist kleinere hoeveelheden water en fossiele brandstoffen dan zowel beton als staal. We zijn dan ook zeer blij om een eerste keer te mogen werken aan een project dat met deze methode zal opgebouwd worden. Ook zijn we erg benieuwd naar de tijdswinst die gerealiseerd zal worden door het combineren van deze 2 innovatieve bouwtechnieken (CLT en SAM).

Gezien de Art Deco-stijl zich kenmerkt door strakke geometrische vormgeving is SAM haast de perfecte oplossing voor het interieur. We mochten dan ook voor 6 van de 24 appartementen een ontwerp maken. Met SAM vervangen we ook meteen enkele binnenwanden door functionele kastruimte. We wijken met ons concept hier af van de traditionele invulling van een doorsnee appartement.

Het gebouw zal bestaan uit 24 appartementen en enkele handelsruimtes op het gelijkvloers. Bao Living zal bij 6 van deze appartementen de installatie van nutsvoorzieningen, opbergruimte en ruimtelijke indeling op zich nemen door de implementatie van onze Slimme Aanpasbare Module.

We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met dit nieuwe, innovatieve project!

CO2 uitstoot bespaard:
nader te bepalen
# Bomen geplant:
nader te bepalen
No items found.
Deel dit project op