SAM [#011-014]

Energiezuinig én betaalbaar wonen te Huldenberg

Opdrachtgever:
Zone A Holiday Parks
Timing:
Q2 2021
Onze SAM in een kleine energiezuinige pilootwoning

Met het Europees InterregB Project 'Housing 4.0 Energy' gingen Kamp C en de provincie Vlaams-Brabant, samen met andere Europese projectpartners, op zoek naar hoe ze nulenergiewoningen voor iedereen haalbaar kunnen maken. Voor de units in Huldenberg bouwden ze zes kleinschalige energiezuinige woningen op een voormalige camping en weekendverblijventerrein dat werd omgevormd naar een zone voor kleinschalig wonen. Hiervan zullen er 4 ingevuld worden met SAM.

Klein en energiezuinig wonen met SAM

Voor de 4 kleine woningen te Huldenberg werd er gekozen om samen te werken met SAM. Deze super compacte SAM herbergt de keuken, badkamer en alle nutsvoorzieningen op minimale oppervlakte. Voor het eerst plaatsen we een open badkamer die ervoor zorgt dat er een ruimtelijk gevoel ontstaat.

Bij dit Europees project, waarbij het verminderen van CO2 centraal staat, werden er in de andere landen verschillende betaalbare en energiezuinige ontwerpen gebouwd. De ontwerpen komen op een digitaal platform waar je kan zien wat de invloed is van de keuzes van materialen en afmetingen op het energieverbruik, de voetafdruk en de kostprijs van een woning. De woningen in Vlaams-Brabant zullen eerst verhuurd worden aan kleine huishoudens om te testen of deze voldoen aan alle noden en wensen.

In samenwerking met Bast Architecten, Inhout, Overal architectuur, VOLTA en VMSW streven we naar klimaatvriendelijke woningen tegen een scherpe prijs,die ook binnen sociale huisvesting kunnen worden ingezet mits kleine aanpassing in het modulair ontwerp. We zijn blij dat we deel uitmaken van dit sociaal innovatief project.

Wil je meer te weten komen over deze project? Onze projectpartner Kamp C heeft er een artikel over geschreven. Je vindt het hier.

# Bomen geplant:
32
CO2 uitstoot bespaard:
10.1 T
No items found.
Deel dit project op